مراقبت هاي بعد از كشيدن دندان

توسط: | برچسب ها: | نظرات: 0 | اردیبهشت ۲ام, ۱۳۹۶

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

كشيدن دندان
وقتي شما دنداني داريدكه بايد كشيده شود، دندانپزشك ابتدا ناحيه را كاملاً بي حس مي نمايد تا شما احساس ناراحتي ننمائيد. پس از كشيدن دندان، دندانپزشك به شما مي گويد كه چه رژيم غذايي را بايد رعايت كنيد. در اغلب موارد ميزان خونريزي نرمال است. از هر چيزي كه ممكن است مانع بهبودي طبيعي شود، خودداري كنيد. معمولاً بهتر است تا ۲۴ ساعت، سيگار نكشيد.دهانتان را به شدت با آب نشوئيد و از ني براي نوشيدن مايعات استفاده نكنيد. اين كارها باعث جابجا شدن لخته و تأخير در بهبود مي شود. در چند روز اول، اگر شما بايد دهانتان را با آب بشوئيد، اين كار را به آرامي انجام دهيد. براي پيشگيري از بروز تورم در ناحيه، يك پارچه سرد يا كيف يخ را در روي ناحيه قرار دهيد. در مورد داروهايي كه براي كنترل درد مي توانيداستفاده نمائيد، از دندانپزشكتان سؤال كنيد. شما مي توانيدساير دندانها را مطابق معمول مسواك زده و نخ بكشيد، ولي دندان مجاور دندان كشيده شده را تميز نكنيد.
مراقبت هاي بعد از كشيدن دندان
۱ – تكه گاز گذاشته شده بر محل دندان كشيده شده را به مدت حداقل نيم ساعت با فشار ملايم فك در دهان نگهداريد.
۲ – از مك زدن و خالي نمودن مكررآب دهان خودداري كنيد.
۳ – از خوردن اغذيه سفت و نوشيدني هاي داغ در روز اول اجتناب نمائيد.
۴ – از كشيدن سيگار و پيپ و استفاده از ني براي نوشيدن مايعات تا چند روز خودداري نمائيد.
۵ – شب اول آن ناحيه مسواك نشود.
۶ – از روز دوم باآب و نمك رقيق ولرم و يا محلول شستشوي نمكي روزانه چند بار دهان را به آرامي و بدون پمپاژ نمودن شستشو دهيد.
۷ – خروج و نشست مقداري خونابه از محل دندان كشيده شده به مدت ۲-۱ روز طبيعي بوده ونيازي به ويزيت دندانپزشكي ندارد.
۸ – در صورت عارض شدن خونريزي در منزل، يك تكه گاز استريل مرطوب شده را بر روي محل دندان كشيده شده گذاشته و با فشار ملايم دهان را ببنديد و ضمناً از بيرون دهان، كمپرس سرد (كيسه يخ) نمائيد.
۹ – در صورتي كه خونريزي شديد و غير قابل كنترل باشد به كلينيك مراجعه نموده و از گذاشتن داروها و مواد محتلف بر موضع اجتناب نمائيد.
۱۰ – در صورت عارض شدن درد از استامينوفن استفاده نمائيد و از مصرف داروهاي مسكن ضد التهابي مثل آسپرين و بروفن به علت اينكه خاصيت ضدانعقادي دارند، خودداري نمائيد.
۱۱ – در صورت بروز تورم و عفونت با كلينيك تماس بگيريد.
۱۲ – توجه داشته باشيد به علت طولاني بودن زمان بيحسي( معمولاً ۴-۳ ساعت) و بيحس بودن بافتهاي نرم اطراف دندان، لب، گونه يا زبان گاز گرفته نشود.
۱۳ – گاهي اوقات به علت درآمدن لخته خون از حفره دندان كشيده شده، عارضه اي بوجود مي آيد كه اصطلاحاً دراي ساكت (حفره خشك) ناميده ميشود. اين عارضه درد نسبتاً شديدي داشته و بعد از ۳-۲ روز بوجود مي آيد. در صورت بروز آن به كلينيك مراجعه نمائيد.
۱۴ – دهان تا چند روز بعد از كشيدن دندان بد طعم بوده و بوي نامطبوعي دارد كه طبيعي بوده و نشانه وجود عفونت نمي باشد.

دکتر علیرضا هادی

 

یک نظر بنویسید